Ultra Clean Surface Technology Folyamatleírás

A PALTOP, a tiszta felszínt a következő folyamatok segítségével éri el:

• Termék- és folyamatleírás
• Termék- és folyamatellenőrzés
• Folyamat jóváhagyása
• Termékteszt

A Paltop a tisztaság koncepcióját szem előtt tartja minden gyártási folyamatban, ideértve a gyártást, tisztítást, ellenőrzést és csomagolást (folyamatábra fent).

Az ultra-magas tisztaságú termékek elérésének kulcsa a végső tisztítás, ezért a Paltop egy több szintes, ultra-tiszta mosási folyamatot alkalmaz az összeszerelés, tesztelés és csomagolás előtt.

Környezetellenőrzés
A Paltop az ISO 7(0.5,5)-nek megfelelő tisztaszobát üzemeltet. Ezek a szobák folyamatos ellenőrzés alatt állnak, hogy kiszűrjék a részecskéket és a biológiai szennyező anyagokat (megfelelve az ISO 14644-1, ISO 14644-3 és IES-RP_CC006.3 szabványoknak). A részecskeanalízis kimutatta, hogy a Paltop tisztaszobái sokkal tisztábbak, mint a hatóságok által elvárt szint. A Bioburden rutin ellenőrzés kimutatta, hogy a minimális 45 CFU/eszköz helyett, csak 0-1 CFU/eszköz volt érzékelhető.

Víztisztaság ellenőrzése
A Paltop tisztítási folyamataihoz alkalmazott víz ellenőrzött, hogy a végső vezetőképessége 5,5 uS/m legyen. Egyéb tulajdonságok, mint például a közepes ellenálás, vagy a baktériumok és részecskék szigorúan monitorozva vannak, ezzel biztosítva a folyamat konzisztenciáját.

Digitális ellenőrzés
Egy külön erre a feladatra kijelölt számítógépes rendszer biztosít teljes ellenőrzést a munkafolyamatok és paraméterek fölött. A digitális dokumentálási rendszer teljes összhangban működik az ISO 9001 és ISO 13485 tanúsítványokkal.

Gyártás a statisztikai folyamatellenőrzés segítségével
A felületi kezelést, a méreteket és más egyéb termékparamétereket a Paltop statisztikai folyamatellenőrzése felügyeli. Ez a rendszer az alkatrészek folyamatos monitorozását biztosítja a már kész termékek felülvizsgálata helyett. Ez a proaktív megközelítés lehetővé teszi a cég számára, hogy rögtön azonosíthasson olyan gyártási folyamatokat, amelyek befolyásolhatják a gyártás minőségét. Ez a valós idejű megfigyelés konzisztensebb és megbízhatóbb termékeket, hatékonyabb termelést és versenyképesebb árakat biztosít, mivel a vásárlóknak nem kell rejtett, a gyártásból származó költségeket megfizetniük.

Felszíni analízis
A rutin SEM/EDX (elektronmikroszkóp és szórt-sugaras röntgen) analízis biztosítja, hogy ellenőrizhető legyen a felszín tisztasága és a morfológia. Ez a folyamat működési paraméterek sztenderdizált rendszerét használja ahhoz, hogy biztosítsa a végeredmény konzisztenciáját.

Anyaganalízis
Röntgent-fotoelektron spektroszkópia segíti a felszín ellenőrzését, biztosítja a nyers alapanyagok minőségét és igazolja a Paltop ultra-magas tisztasági folyamatát.

telefon:  +36 1 414 6491, fax: +36 1 414 6492, email: 

paltopdental@aim-medical.hu
, központi iroda: 1158, Budapest Rákospalotai határút 2.
Az AIM-Medical Kft. a Paltop® termékek exkluzív magyarországi forgalmazója. A Paltop® védjegyei, szabadalmai és szerzői jogai a Paltop Advanced Dental Solutions ltd. tulajdonát képezik.